DKV HOSPITALISATIE: PREMIUM, FLEXI, MEDIPACK
DKV PLAN TANDZORG OF SMILE

Sparen

kindersparen

Uw kinderen zijn uw toekomst. U wilt ze vast goed op weg zetten en een stevige financiële basis voor later bieden. Daarom bouwt u het best nu al een kapitaal op voor uw kind (jonger dan zestien), met een spaarplan. De ouders, grootouders, peter of meter gaan dit spaarplan aan. En geven hun oogappel op die manier een belangrijk financieel duwtje in de rug. Een duwtje dat hij of zij later beslist op prijs zal stellen, tijdens zijn of haar studies of tijdens de zoektocht naar een droomhuis. Wilt u er zeker van zijn dat het spaargeld vrijkomt op het moment dat u kiest? Dan volstaat een klassiek spaarboekje niet. Daarom heeft Fitracus heel wat verschillende, interessante spaarformules in petto. Ze bieden de zekerheid van een gegarandeerd kapitaal én de flexibiliteit die u waardeert.

 

pensioensparen

Binnenkort volstaan de wettelijke pensioenen niet meer voor een zorgeloze oude dag . Bent u loontrekkende? Dan valt u terug op gemiddeld de helft van uw inkomen. Zelfstandigen moeten het met amper een kwart rooien. Daarom heeft de overheid het pensioensparen ingevoerd. Elk jaar mag u een bepaald bedrag onder gunstige fiscale voorwaarden opzij leggen als appeltje voor de dorst. Op korte termijn geniet u van een aangenaam belastingvoordeel: u mag het bedrag aftrekken van uw belastbare inkomen. Gevolg: u betaalt minder inkomstenbelasting. Wanneer u met pensioen gaat, hebt u bovendien een aardige duit gespaard. Een welkome aanvulling op uw wettellijke pensioen.

Aan pensioensparen doen, is een fluitje van een cent. Fitracus helpt u snel en efficiënt verder. Het enige wat u moet doen, is kiezen tussen een pensioenspaarfonds en een pensioenverzekeringsfonds.

 

schuldsaldoverzekering

Wilt u een huis of appartement kopen, uw woning renoveren of een andere droom waarmaken? Dan hebt u in de meeste gevallen een lening nodig. Maar wat als u vroegtijdig overlijdt? Dan moeten uw nabestaanden de lening in uw plaats afbetalen. Gelukkig bestaat er een oplossing voor dit probleem: de schuldsaldoverzekering. Overlijdt u tijdens de looptijd van de lening? Dan betaalt de verzekeringsmaatschappij ze in één keer af. Dat is alvast een zorg minder voor uw nabestaanden.

U kiest zelf hoe u de schuldsaldoverzekering verdeelt met uw partner. Doorgaans nemen beide partners elk 50% voor hun rekening. Maar u kunt natuurlijk elk voor de volledige 100% een schuldsaldoverzekering afsluiten. Ook voor de betalingen hebt u enkele opties. Ofwel kiest u ervoor om alles in één keer te betalen bij het begin. Ofwel spreidt u de betalingen (per jaar, kwartaal of maand). Een eenmalige betaling is uit financieel oogpunt natuurlijk het interessantst, zij het niet vanzelfsprekend. Want als u de lening gebruikt om een huis te kopen, hebt u in die periode al heel wat kosten.

 

levensverzekering

We vertelden het al: de wettelijke pensioenen volstaan binnenkort niet meer om zonder zorgen van uw oude dag te genieten. Daarom riep de overheid het systeem van pensioensparen in het leven. Daarnaast staat ze toe dat u een extra pensioen opbouwt onder de vorm van langetermijnsparen of een levensverzekering. Ook hiervoor gelden fiscale voordelen. In uw levensverzekeringscontract kunnen twee zaken worden verzekerd. Enerzijds gaat het om een kapitaal bij uw overlijden vóór de einddatum van het contract (overlijdenskapitaal). Dit noemen we ook de “overlijdensverzekering”. Met dit type levensverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden na uw overlijden over het kapitaal beschikken. Anderzijds draait het om een kapitaal dat vrijkomt op de einddatum van het contract als u nog in leven bent (pensioenkapitaal). In dit geval geniet u tijdens uw pensioen zelf van het kapitaal van uw levensverzekering.

 

gemengde levensverzekering

Dankzij deze verzekering bouwt u tegelijk uw pensioenkapitaal en uw overlijdenskapitaal op. Het gaat om soepele formule: tijdens de looptijd kunt u op elk moment bepalen hoe uw bijdrage wordt verdeeld over uw pensioenkapitaal en uw overlijdenskapitaal. Zo speelt u heel snel en efficiënt in op veranderingen in uw gezinsleven (een huwelijk, geboortes, uw kinderen trekken het huis uit, enzovoort.) Ook andere formules zijn mogelijk: een levensverzekering met vaste looptijd of met vast kapitaal, een schuldsaldoverzekering, enzovoort. Bij een expert kunt u terecht met al uw vragen.

 

vraag uw vrijblijvende offerte aan

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Uw vraag